ГоловнаСуспільствоПодії

Затримано "мінера" станцій метро, Верховної Ради, McDonald's і "Рошену"

Чоловік, імовірно, не цілком адекватний.

Затримано "мінера" станцій метро, Верховної Ради, McDonald's і "Рошену"
Фото: стоп-кадр с видео

Поліція затримала 32-річного киянина, який зізнався в "мінуванні" Верховної Ради, станцій метро, ресторанів McDonald's, магазину "Рошен" та телеканалу "112".

Як повідомляють на сайті МВС, днями до поліцейських, які несли службу на станції метро "Лісова", звернувся громадянин. Він вказав на чоловіка, який, говорячи по телефону, кілька разів вживав слово "мінування". Поліцейські запросили цього чоловіка на бесіду, під час якої з'ясували, що він причетний до серії анонімних "мінувань".

Поліція також оприлюднила відео, на якому затриманий каже, що мінував, зокрема, телеканал "112" та інші об'єкти.

"Я мінував Верховну Раду, я мінував McDonald's, я мінував магазини "Рошен", - говорить він.

При цьому, судячи з усього, чоловік не цілком адекватний.

Наприклад, він розповідає, що його затримали, коли він ішов на зустріч з агентом ФСБ.

"Я йшов на явку на Майдані Незалежності, у мене там зустріч з агентом ФСБ, і мене затримали на метро "Лісова" співробітники міліції", - сказав затриманий.

Санкція статті 259 (Свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу, за якою порушено справу, передбачає покарання до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, в листопаді в Києві "мінували" всі ресторани мережі McDonald's і всі магазини торговельної мережі "Рошен", а також станції метро, хлібні кіоски та будівлю Верховної Ради. Ніде вибухівки не знайшли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram