ГоловнаСуспільствоЖиття

"Крименерго" відзвітувало про усунення аварії на ЛЕП "Каховська-Титан"

На території півострова все одно застосовують аварійні перемикання.

"Крименерго" відзвітувало про усунення аварії на ЛЕП "Каховська-Титан"
Фото: krymr.com

У середу пізно ввечері електропостачання Криму відновили після аварії на високовольтній лінії, що сталася вдень, повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на компанію "Крименерго".

"Роботи з ремонту на підстанції "Титан" завершено, електропостачання відновлено", - йдеться в повідомленні.

За інформацією компанії, на території Кримського півострова застосовують "аварійні перемикання" - окупаційна адміністрація півострова називає це вимушеним заходом, до якого необхідно вдаватися для поступового набирання належної потужності в енергосистемі.

Нагадаємо, НЕК "Укренерго" заявила в середу ввечері, що фіксує зниження потужності, яке подають у Крим лінією 220 кВ "Каховська-Титан" з 185 до 20 МВт. Причиною зниження навантаження стало аварійне вимкнення на території Криму. Без світла залишалися мешканці західного і північного Криму, а також деяких степових районів.

Анексований Росією Кримський півострів був повністю знеструмлений в ніч проти 22 листопада в результаті підриву двох опор ЛЕП, що йдуть з України. Енергосистема регіону працювала в ізольованому режимі, для економії застосовувалися віялові відключення. На півострові запровадили режим надзвичайної ситуації.

Увечері 2 грудня півострів почав отримувати першу електроенергію енергомостом із території Росії. 8 грудня 

Україна частково відновила постачання електроенергії у Крим однією з ЛЕП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram