ГоловнаСуспільствоПодії

У Маріуполі впіймали підліткову банду серійних розбійників

У ватагу входили молоді люди у віці від 12 до 20 років.

У Маріуполі впіймали підліткову банду серійних розбійників
Фото: Макс Левин

10 підлітків і молоді у віці від 12 до 20 років скоїли принаймні вісім доведених епізодів пограбувань та розбійних нападів на жителів Маріуполя, відомо також про вчинення ними аналогічних злочинів у Харкові. Зараз вісьмох зловмисників затримали, місцезнаходження ще двох членів банди встановлюють. Розбійникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

Більшість членів злочинного угруповання були учнями профтехучилищ, а наймолодший з бандитів - 12-річний семикласник однієї з міських шкіл. Були серед нальотчиків і студенти вищих навчальних закладів. Банда вечорами збиралася біля драмтеатру і відстежувала пізніх перехожих, особливо підпилих. Їх наздоганяли, били і грабували.

Підозрювані у скоєному зізналися, вилучено речові докази, проведено впізнання зі свідками. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За фактами злочинної діяльності організованої групи молоді відкрито 7 кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 186 "Грабіж" та 1 за ч. 2 ст. 187 "Розбій" Кримінального кодексу України. Кожному з юнаків загрожує до 10 років ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram