ГоловнаСуспільствоВійна

Розвідка підтверджує відведення озброєння окупаційними військами на Донбасі

Втім постачання зброї з Росії триває.

Розвідка підтверджує відведення озброєння окупаційними військами на Донбасі
Архив
Фото: EPA/UPG

Головне управління розвідки Міноборони України у своїх зведеннях про ситуацію в районі проведення АТО повідомляє, що окупаційні війська на Донбасі почали відведення озброєння від лінії фронту.

"Командування російських окупаційних військ демонструє виконання умов Мінських домовленостей про відведення від лінії зіткнення важкого озброєння на Слов'янському, Донецькому, Волноваському та Маріупольському напрямках. Рух техніки здійснюється переважно в нічний час, малими колонами", - сказано у зведеннях станом на 8 жовтня.

Однак, за даними розвідки, на окремих ділянках противник намагається залишити військову техніку в заборонених районах.

Незважаючи на початок відводу озброєння, Російська Федерація продовжує постачати на Донбас озброєння і військову техніку, боєприпаси, матеріально-технічні засоби та паливно-мастильні матеріали.

Командування ЗС РФ розглядає питання продовження до березня 2016 контрактів із російськими найманцями (діючими або колишніми офіцерами), які займають командні посади в з'єднаннях і частинах першого і другого армійських корпусів.

Силами та засобами розвідки в районах Вільного, Безіменного та Міусинська виявлено артилерійські системи супротивника калібру понад 100 мм (САУ) і 122-міліметрові реактивні системи залпового вогню "Град", перебування яких у цих районах підпадає під порушення Мінських домовленостей.

Протягом доби основні зусилля супротивника були зосереджені на:

веденні розвідки сил АТО із залученням диверсійних розвідувальних груп, розвідувальних підрозділів бригад першого ешелону, засобів радіоелектронної розвідки ЗС РФ;    

ротації підрозділів першого армійського корпусу на Слов'янському напрямку;    

підготовці розвідувальних, артилерійських і танкових підрозділів першого і другого армійських корпусів.

Нагадаємо, раніше ГУР Міноборони виклало розвіддані про окупаційні війська ЗС РФ на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram