ГоловнаСуспільствоПодії

Суддю Бердянського суду спіймали на хабарі

Служителя Феміди затримали під час отримання другої частини хабара.

Суддю Бердянського суду спіймали на хабарі
Фото: kyiv.gp.gov.ua

Співробітники Генеральної прокуратури України спільно з міліцією викрили суддю Бердянського міськрайонного суду Запорізької області на хабарі 30 тис. грн.

Як повідомили в прес-службі ГПУ, суддя вимагав від цивільного позивача у справі, яка була в його провадженні, неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів, що становить 10% від суми заявлених позовних вимог.

"У середу, 23 вересня, після отримання суддею другої частини неправомірної вигоди у вигляді 20 тис грн, на підставі рішення слідчого судді правоохоронцями проведено огляд місця події, в ході якого виявлено та вилучено зазначені грошові кошти", - йдеться в повідомленні.

У ГПУ зазначили, що до цього суддя двічі отримував від цивільного позивача частини неправомірної вигоди на загальну суму 10 тис грн.

За цим фактом Генеральною прокуратурою України в ЄРДР внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Зараз тривають слідчі (розшукові) дії з метою виявлення і фіксації слідів скоєного кримінального правопорушення.

Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram