ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО перерахував обстріли за день

Бойовики активізувалися на Донецькому напрямку

Штаб АТО перерахував обстріли за день
Фото: EPA/UPG

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається напруженою. Бойовики продовжують обстрілювати позиції українських військових зі зброї, забороненої мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуку.

В основному терористи зосередили вогонь на Донецькому напрямку в темний час доби. Так, з опівночі до 6 ранку з 120-міліметрових мінометів бойовики обстрілювали Опитне і Водяне, а з артилерії калібру 122 міліметри били по позиціях військових в Авдіївці, Первомайському, Опитному. О 00:30 з танка був обстріляний опорний пункт сил АТО в Пісках.

"Крім того, близько 3:00 ночі сепаратисти цілеспрямовано обстрілювали з 122-міліметрової артилерії мирні квартали Авдіївки", - наголошується в повідомленні.

У Луганській області з 7:00 ранку бойовики практично годину обстрілювали Щастя.

А на Артемівському напрямку від 13:00 до 14:00 бойовики з 120-міліметрових мінометів, танків і БМП били по українських позиціях в населеному пункті Зайцеве.

"Незважаючи на обстріл і спроби сепаратистів зруйнувати інфраструктуру Донбасу, офіцери військово-цивільного співробітництва ЗСУ щодня проводять роботи з усунення наслідків бойових дій. Була налагоджена робота з відновлення електропостачання в місті Мар'їнка та відремонтовано понад 10 кілометрів ліній електропередачі. Завдяки військовим вже підходять до завершення роботи з прокладання 600 метрів водопроводу до нових районів цього населеного пункту", - наголошується в повідомленні.

Також військові спільно з представниками Червоного Хреста організували доставку будматеріалів в селище Луганське в Донецькій області. Завдяки цій підтримці відновлюватимуть місцеву лікарню, школу і дитячий садок, які були пошкоджені в результаті обстрілів бойовиків.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні АТО загинули двоє військовослужбовців, ще семеро отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram