ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ запобігла вивезенню металобрухту на 60 млн гривень у Миколаївському порту

Брухт вивозили в обхід податків, у тому числі із зони АТО.

СБУ запобігла вивезенню металобрухту на 60 млн гривень у Миколаївському порту

Служба безпеки України та Державна фіскальна служба припинили незаконну діяльність експортерів металобрухту і великого "конвертаційного центру".

Як повідомляє прес-центр СБУ, посадові особи кількох комерційних структур організували схему відмивання доходів, ухилення від сплати податків, виведення валютних цінностей за кордон через фіктивні підприємства. У результаті тільки за останній рік держбюджету було завдано збитків у розмірі понад 400 мільйонів гривень.

Одночасно в Миколаєві, Одесі та Києві відбулося одинадцять обшуків в офісах і автомобілях комерсантів. Вилучено 2,4 мільйона гривень, печатки, штампи фіктивних і офшорних підприємств, фінансово-господарську документацію та електронні носії інформації, які підтверджують незаконність фінансово-господарських відносин експортерів брухту чорних металів. Також заблоковано рахунки фіктивних підприємств.

Крім того, в Миколаївському морському торговому порту призупинено митне оформлення 13 тисяч тонн металобрухту незаконного походження, у тому числі з району проведення антитерористичної операції, на суму 60 мільйонів гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 3 ст. 209 (відмивання доходів) Кримінального кодексу України. Перевіряється також причетність посадових осіб підприємств-експортерів до фінансування тероризму.

Нагадаємо, на початку липня податкова повідомляла про виявлення рекордних обсягів контрабандного металобрухту.В Одеській області на двох суднах під прапорами Мальти і Камбоджі було заарештовано 8,5 тис. тонн металобрухту на суму понад 45 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram