ГоловнаСуспільствоПодії

Замість параду в Києві пройде Марш Незалежності

У центрі заходу буде воїн - захисник країни.

Замість параду в Києві пройде Марш Незалежності
Архив
Фото: EPA/UPG

У День Незалежності в центрі Києва проведуть Марш Незалежності.

"24 серпня, на відміну від попереднього року, не передбачено проведення військового параду. Жодна військова техніка не братиме участі у проведенні заходів 24 серпня на Майдані Незалежності та на Хрещатику. Передбачається проведення Маршу Незалежності, у центрі якого буде воїн - захисник країни", - повідомив перший заступник голови АП Віталій Ковальчук на брифінгу в четвер, зазначає "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив, що 23 серпня, в День Державного Прапора, пройдуть офіційні заходи на Софійській площі. "О 9-й годині за участю Президента України відбудеться церемонія підняття Державного Прапора. Передбачається, що державні прапори одночасно піднімуть у всіх містах України, у військових частинах. Крім того, всі посольства України за кордоном теж о 9-й годині ранку за місцевим часом здійснять церемонію підняття українського прапора", - розповів Ковальчук.

Меморіальний захід заплановано в Парку Слави в Києві. Зокрема, о 12:00 буде загальнонаціональна хвилина мовчання для вшанування пам'яті загиблих у АТО військовослужбовців.

Раніше прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України повідомляла, що в Києві з нагоди Дня Незалежності пройде парад за участю військовослужбовців із військових частин Київського гарнізону, курсантів військових ВНЗ, військовослужбовців із зони проведення АТО, а також військовослужбовців Державної прикордонної служби та Національної гвардії. Водночас участі в параді військової техніки не передбачено, крім двох автомобілів (для проведення параду і його прийому).

Нагадаємо, кульмінацією святкування Дня незалежності України 24 серпня стане концерт всесвітньо відомого I, CULTURE Orchestra.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram