ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві підлягають перейменуванню 110 вулиць (список)

Для вулиць, названих на честь радянських діячів, потрібно знайти нові назви.

Влада Києва за законом про декомунізацію повинна до 21 листопада перейменувати 110 вулиць, названих на честь радянських діячів або подій.

Список вулиць оприлюднив Український інститут національної пам'яті. Ці дані можуть оновлюватися.

Зараз у процесі перейменування понад 40 вулиць. 9 червня комісія після громадського обговорення запропонувала Київраді розглянути питання про перейменування вулиці Марини Раскової, радянської льотчиці, співробітниці НКВС, у Дніпровському районі м. Києва на вулицю Євгена Сверстюка. Український письменник і дисидент жив тут у будинку №8 аж до своєї смерті 1 грудня 2014 року.

За останні півроку, ще до прийняття законів про декомунізацію, перейменували 11 вулиць. Вулиці Воровського, названій на честь російського революціонера-комуніста Вацлава Воровського, повернули історичну назву. Вона до 1919 року називалася Бульварно-Кудрявською. Вулицю Чекістів перейменували на честь Кості Гордієнка, кошового отамана Запорізької Січі. Вулицю Димитрова змінили на вулицю Ділову, Іванова Андрія - в провулок Бутишев, Клименка - на Преображенську, вулицям Смирнова-Ласточкіна і Фрунзе повернули історичні назви: Вознесенський узвіз і Кирилівська відповідно.

Нагадаємо, закон про декомунізацію набув чинності 21 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram