ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд виправдав міліціонерів, які чергували під час втечі екс-ректора Мельника

Прокуратура подала апеляцію на виправдувальний вирок

Суд виправдав міліціонерів, які чергували під час втечі екс-ректора Мельника
Фото: www.day.kiev.ua

Броварський міськрайонний суд Київської області виправдав міліціонерів Василя Вдовиченка та Миколи Бедрія, що звинувачувалися в причетності до втечі з-під домашнього арешту колишнього ректора Податкової академії, екс-депутата Верховної Ради Петра Мельника.

"Суд виправдав обох обвинувачених", - повідомив адвокат підсудних Олександр Верголяс, зазначивши, що рішення було винесено судом наприкінці травня.

Суд вирішив, що міліціонерів не може бути визнано винними у службовій недбалості, оскільки  на цей момент в Україні не врегульоване законодавство в питанні застосування електронного браслета стеження при домашньому арешті. Крім того, суд зазначив, що співробітники міліції громадської безпеки не є оперативними працівниками і не можуть затримувати підозрюваного навіть у разі порушення ним умов домашнього арешту.

Таким чином, суд вирішив, що Бедрій та Вдовиченко, що чергували за пультом у момент втечі Мельника, не вчинили службової недбалості і не можуть звинувачуватися у вказаному злочині.

За даними адвоката, прокуратура Київської області подала апеляцію на виправдувальний вирок суду.

Нагадаємо, 27 липня 2013 року міліція затримала ректора Податкової академії Петра Мельника за підозрою в отриманні 120 тис. гривень хабара. Його помістили під домашній арешт, але 8 серпня 2013 року Мельник зняв електронний браслет стеження і втік у США.

1 квітня 2014 року Мельник повернувся у Україну, його затримали співробітники міліції. Пізніше його звільнили під заставу 609 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram