ГоловнаСуспільствоЖиття

Переселенцю, батькові двох дітей потрібна допомога для лікування раку

Донеччанину Володимирові Мотроненку діагностували лімфосаркому.

Сім'я вимушених переселенців із Донецька потребує допомоги співвітчизників для лікування батька сімейства - Володимира Мотроненка. Про це повідомила волонтер Анастасія Кузьміна у своєму facebook.

Володимир Мотроненко з дітьми
Фото: facebook.com/anastasia.kuzmina.180
Володимир Мотроненко з дітьми

"У Донецьку Володі неправильно поставили діагноз. Вимушене переселення пролило світло на хворобу. У чудесного чоловіка, батька двох дітей і справжнього патріота - лімфосаркома. Зараз він у київському Інституті раку.

Мені навіть страшно писати, скільки коштують аналізи, процедури та ліки. Нічого із цих видатків держава не оплачує. На фото кілька останніх чеків за медикаменти. Дружина оббивала пороги міністерства, різних фондів - усе марно. І дійсно, офіційно ніхто нікому нічого не винен", - написала Кузьміна.

Володимир Мотроненко
Фото: facebook.com/anastasia.kuzmina.180
Володимир Мотроненко

Мотроненко потребує пересадки стовбурових клітин - але операція неможлива через відсутність необхідної суми грошей. Посилена хіміотерапія, яку запропонували зробити Володимиру в Києві, коштує близько 10 тис. грн за процедуру, їх потрібно провести 2-3 з інтервалом у 3 тижні, повідомила волонтер Ольга Константинова, яка також допомагає родині Мотроненків.

"Перша (процедура) буде в понеділок. Якщо гроші знайдемо. Півсуми вже зібрали, дещо лікарня дасть, там препарат дуже дорогий, одна ампула 800 грн, їх потрібно 9 штук", - додала Константинова.

Волонтери також опублікували документи, що підтверджують хворобу Володимира і витрати сім'ї на ліки. Вони просять допомогти чоловікові зібрати гроші на лікування.

Картка ПриватБанку дружини Володимира: 5168 7572 9020 8844 (Мотроненко О.К.)

Картка ПриватБанку в доларах: 4149 4978 4168 9898.

Родині також потрібні побутові речі - зараз їх можна передати в Києві через Анастасію Кузьміну (зв'язок через facebook).

Волонтери дякують заздалегідь усім, хто небайдужий до чужого горя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram