ГоловнаСуспільствоЖиття

Волонтери просять допомогти з придбанням житла для випускника інтернату (додано відео)

Будиночок у селі, де живе хрещена хлопця, коштує 20 тисяч гривень.

Волонтери проекту detdom.info звернулися до читачів LB.ua з проханням допомогти із придбанням будинку в селі для випускника Андріївської школи-інтернату Юрія, який має вроджену хворобу серця.

На початку цього року волонтери зібрали гроші для здійснення мрії 17-річного Юри - опанування фаху перукаря. Завдяки допомозі він закінчив тримісячні курси у столиці, а тепер освоює додаткову професію оператора комп'ютерного набору в ПТУ м. Кременчука.

Юрій практикує навички перукаря на друзях
Фото: detdom.info
Юрій практикує навички перукаря на друзях

«Юра - соціальний сирота, тому у нього немає ні особливих державних пільг, ні сімейної підтримки, ні житла. Весь дохід Юрія складається з 240 грн стипендії та 500 грн допомоги у зв'язку з втратою годувальника.

Батько Юрія помер, а мати живе з іншим чоловіком і молодшим братом і практично не підтримує зв'язків зі старшим сином. Одного разу Юра був у Кременчуці і попросився до мами переночувати - не пустила», - написали волонтери на сайті detdom.info.

Раніше про Юру дбала його бабуся - у перервах між запоями.

Але торік хлопець не витримав запоїв бабусі і переїхав до хрещеної, яка живе в с. Бригадирівка поблизу Кременчука. Півроку пожив у неї, а тоді оселився в старенькому будинку по сусідству. Втім, у цьому житлі немає жодних комунікацій (газу, води, електрики), піч не придатна для використання, тому холодної пори жити там неможливо. Взимку, поки вчився на перукаря, Юрій жив у свого шефа Павла в Києві. Тепер повернувся в хатину, почав господарювати на городі і в саду.

Юрій з опікуном (шефом) Павлом
Фото: detdom.info
Юрій з опікуном (шефом) Павлом

«Де він зимуватиме наступного року - велике питання. Будинок у селі, де живе хрещена Юрія, яка зараз допомагає хлопцеві з найнеобхіднішим і дбатиме про нього в майбутньому, коштує близько 20 тис. грн. Ми всі знаємо, як важливо мати власний куток, особливо підлітку, випускнику інтернату», - пишуть волонтери.

Вони звернулися до небайдужих людей із проханням допомогти хлопцеві з придбанням будинку, придатного для життя.

Станом на 18 травня залишалося зібрати 19 500 грн.

Реквізити для переказу грошей: карта ПриватБанку 4149 4378 3949 5189 на ім'я Климчука Євгена Дмитровича, тел. (050) 913-63-58. Контактна особа - індивідуальний шеф Юрія Павло Близнюк, тел. (066) 658-59-03.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram