ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримали чотирьох молодих авантюристів

У жителів новобудови виманювали по 200 гривень

У Києві затримали чотирьох молодих авантюристів
Фото: mvs.gov.ua

У Святошинському районі Києва четверо молодих людей цікавим способом виманювали гроші у місцевих жителів.

Двоє 20-річних хлопців і дві дівчини - 20-х і 22-х років - розробили сценарій шахрайства, подивившись телевізійну програму "Авантюристи". У сюжеті йшлося про те, як використовувати людську довірливість, повідомляє київська міліція.

Вони поїхали в новобудову далеко від місця проживання. Дівчата взяли халати і кімнатні тапочки, хлопці - валізи сантехніків. Користуючись тим, що в новобудові не всі жителі заселилися і більшість іще робить ремонти, безперешкодно зайшли у під'їзд. Між поверхами переодягнулися і пішли по квартирах.

Дівчата дзвонили у двері і розповідали, що, мовляв, проживають вони на кілька поверхів нижче, і сантехнік, якого викликали батьки, впорався з роботою раніше. Батьки з роботи ще не повернулися, а майстер поспішає. Тому не могли б сусіди позичити двісті гривень, а батьки ввечері віддадуть. А "майстер-сантехнік", тримаючи в руках валізу з інструментом, весь цей час демонстративно нервував.

Довірливі громадяни давали кошти, а дівчата метушливо дякували позичальникам і швидко йшли. Хтось із мешканців урешті-решт пішов до конс'єржки і запитав, чи дійсно дівчата проживають у будинку. А та викликала міліцію. У підсумку авантюристів затримали.

У Святошинське районне управління надійшло шість заяв від мешканців будинку; кожен постраждалий "позичив дівчаткам до приходу батьків" по двісті гривень.

Відкрито справу за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України - "Шахрайство". Санкція статті передбачає покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років. Досудове розслідування завершено, матеріали передано до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram