ГоловнаСуспільствоВійна
Спецтема
Россия

Справу російських спецпризначенців можуть передати в міжнародні суди

Під час лікування затримані утримуватимуться в спецпалаті

Справу російських спецпризначенців можуть передати в міжнародні суди

Кримінальна справа росіян Євгена Єврофєєва та Олександра Олександрова, затриманих за звинуваченням у тероризмі, в майбутньому може розглядатися міжнародними судами.

Про це в ефірі телеканалу "Еспрессо ТБ" заявив начальник Головного слідчого управління Служби безпеки Василь Вовк, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Якщо брати в майбутньому, я думаю, що це може бути однією зі складових для розгляду міжнародними судами, якщо вони будуть, якщо це трапитися, якщо ми своїми силами не впораємося", - повідомив Вовк.

Він також підкреслив, що заарештованих допитували за участю адвокатів у законному порядку.

"Це ніякі не підставні адвокати, це адвокати, які не знали навіть куди вони їдуть, для того щоб надавати допомогу. Вони були присутні на їх допитах", - підкреслив начальник управління СБУ.

Він також повідомив, що під час лікування росіяни утримуватимуться в спеціально обладнаних палатах.

"Враховуючи, що нам необхідно закінчити свою гуманітарну місію - долікувати їх, місце утримання в спеціально обладнаних палатах призначатиме слідчий. Я думаю, що воно не вимагає розголошення, щоб уже зараз не було цієї інформаційної атаки на них, що б могли спокійно слідчі з ними попрацювати і зафіксувати ті докази, які вже є наяву, які вже поширені", - повідомив Вовк.

Нагадаємо, що російська сторона досі офіційно не зверталася до органів досудового розслідування щодо організації зустрічі з полоненими військовослужбовцями. При цьому їх вже відвідали представники ООН, ОБСЄ, Червоного Хреста і журналісти, в тому числі представники міжнародних ЗМІ.

Раніше в російському посольстві заявили, що Україна піддала військовослужбовців "психологічній обробці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram