ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала екс-мера Золотого Луганській області

Володимир Кочевенко перебрався в Маріуполь і купив кілька квартир.

СБУ затримала екс-мера Золотого Луганській області
Фото: sbu.gov.ua

Служба безпеки України затримала в Маріуполі колишнього мера міста Золоте Попаснянського району Луганської області, йдеться на сайті спецслужби. Імені затриманого не називають, але з 2010-го по 1 жовтня 2014 року цю посаду обіймав Володимир Кочевенко.

"Установлено, що в травні минулого року мер організував у Золотому проведення псевдореферендуму, активно підтримував угруповання терористів, під контролем яких певний час перебувало місто", - сказано в повідомленні.

Після визволення району від бойовиків мер утік з Луганської області і переховувався в Маріуполі, де встиг придбати кілька квартир і почати будівництво особняка. Співробітники СБУ встановили місце перебування екс-чиновника і затримали його.

Того самого дня прокуратура Луганської області повідомила мера-втікача про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України за ст.

110 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд обрав затриманому запобіжний захід - утримання під вартою.

Слідство перевіряє інформацію про причетність Кочевенка до протиправних дій під час перебування в Маріуполі.

Нагадаємо, зараз за ґратами перебувають кілька представників місцевої влади, які допомагали сепаратистам на Донбасі, наприклад, екс-мер Слов'янська Неллі Штепа і мер Дебальцевого Володимир Проценко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram