ГоловнаСуспільствоОсвіта

Кабмін створив Нацагентство з питань забезпечення якості вищої освіти

Також внесено зміни до положення про єдину державну електронну базу

Кабмін створив Нацагентство з питань забезпечення якості вищої освіти
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про створення Національного агентства з питань забезпеченню якості вищої освіти.

Про це заявив радник прем'єр-міністра Данило Лубківський, інформує офіційний сайт уряду.

"Відтепер це - постійно діючий колегіальний орган, уповноважений законом "Про вищу освіту" на реалізацію державної політики у галузі забезпечення якості вищої освіти", - зазначив Лубківський.

Він також озвучив основні завдання Нацагентства: формування вимог до системи забезпечення якості вищої освіти, розробка положень про акредитацію освітніх програм, проведення ліцензійної експертизи, підготовка експертного висновку про можливість видачі ліцензії на освітню діяльність у сфері вищої освіти, формування експертних рад, формування та подача в Міністерство освіти і науки переліку спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти; ухвалення рішення про акредитацію або відмову в акредитації відповідної освітньої програми.

Крім того, уряд вніс зміни до положення про Єдину державну електронну базу з питань освіти.

"Безкоштовний і вільний доступ до інформації, що міститься у цій Єдиній базі, здійснюється через офіційний веб-сайт Міносвіти", - зазначив Лубківський.

Нагадаємо, у 2014 році Кабмін ліквідував найбільш корумповану структуру при Міносвіти - Інститут інноваційних технологій і змісту освіти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram