ГоловнаСуспільствоВійна

Під Артемівськом на міні підірвався автобус: 4 загиблих (оновлено)

Водій намагався об'їхати блокпост

У районі Артемівська Донецької області на міні підірвався пасажирський автобус, у результаті загинули троє пасажирів, ще шестеро отримали важкі поранення.

Про це повідомив заступник голови МВС України в Донецькій області Ілля Ківа.

"Під Артемівськом автобус із цивільними підірвався на міні. Загиблих троє, шестеро у важкому стані", - написав Ківа у Facebook у середу ввечері.

Пізніше інформацію підтвердив начальник обласного УМВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

"О 20:30 надійшло повідомлення до чергової частини Артемівського міськвідділення міліції - в полі, район Майорська, на міні підірвався пасажирський автобус, що прямував за маршрутом Артемівськ - Горлівка", - написав він у Facebook.

За попередньою інформацією, водій автобуса вирішив об'їхати блокпост по ґрунтовій дорозі в бік Горлівки. Проїжджаючи через поле, заднім колесом наїхав на міну.

Загальна кількість пасажирів автобуса - 26 осіб, уточнив Аброськін.

Місцевий сайт Горловка.ua повідомив, що це був останній рейс за маршрутом Горлівка-Артемівськ, тому автобус був переповнений.

На місці події працює слідчо-оперативна група Артемівського міськвідділення міліції.

Оновлено о 21:45. Прес-служба Донецької ОДА уточнила: "Поки що 9 поранених везуть до лікарні Артемівська. "Швидкі" ще працюють".

Оновлено о 22:25. Кількість загиблих в інциденті збільшилася до чотирьох осіб. "11 поранених доставлено в лікарню, в т.ч. 3 важких. "Швидкі" ще працюють", - повідомила прес-служба ОДА у Twitter.

Як повідомляє місцеве видання "Открытый Артемовск", допомогу потерпілим зараз надають медики Артемівської ЦРЛ і лікарі медроти ім. Пирогова Нацгвардії України. Станом на 22:20 у ЦРЛ надійшов 21 потерпілий. Пасажирів із легкими пораненнями опитали і відпустили. Двох оперують. 

"Зі слів потерпілих, водій поїхав за провідником на "Волзі" під знак "МІНИ", вибух стався під задніми колесами. Вчора на цій території точився бій, можливо, залишилися снаряди", - зазначає видання.

Оновлено о 00:32 26 березня. За інформацією ДонОГА, кількість поранених зросла до 17 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram