ГоловнаСуспільствоВійна

Ситуація на Донбасі залишається нестабільною, - прес-центр АТО

Бойовики нарощують сили в районі Стаханова, Алчевська та Первомайська

Ситуація на Донбасі залишається нестабільною, - прес-центр АТО
Фото: www.facebook.com/aleksej.gerasimow

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається нестабільною. Бойовики не дотримуються режиму тиші, застосовуючи проти сил АТО стрілецьку зброю, міномети, гранатомети і бронетехніку по всій лінії розмежування.

Про це повідомив на брифінгу речник АТО Андрій Лисенко.

За його інформацією, в районі Авдіївки позиції українських військових були двічі обстріляні з артилерії, яка повинна була бути відведена відповідно до Мінських домовленостей. Зафіксовано також мінометний обстріл міста Красногорівка.

"Гарячою обстановка залишається в районі Донецького аеропорту. Зокрема, поблизу селища Опитне противник 6 разів наносив удари по наших позиціях, в тому числі - із застосуванням танків. Вже сьогодні, близько 01:00 ночі, в районі Водяного понад півгодини тривало зіткнення між бойовиками і українськими військовослужбовцями. Сили АТО утримали позиції і відтіснили ворога", - зазначив Лисенко.

За даними розвідки, бойовики "ЛНР" продовжують нарощувати сили і зміцнювати позиції в районі міст Стаханов, Алчевськ і Первомайськ.

"Керівництво бандформувань проводить бойове злагодження своїх підрозділів на полігонах за безпосередньою участю російських інструкторів. Головна увага приділяється підготовці механіків-водіїв та водіїв бойових машин, а також відпрацюванню стрільб зі штатного озброєння бронетехніки та артилерійських систем", - повідомив Лисенко.

Також терористи ведуть активну повітряну розвідку. Так, протягом доби в зоні АТО зафіксовані польоти дев'яти безпілотників бойовиків.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі були поранені троє українських військових. Загиблих немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram