ГоловнаСуспільствоВійна

Росія може напасти з боку Придністров'я, - Маккейн

Маріуполь може стати наступною метою і мішенню Путіна.

Росія може напасти з боку Придністров'я, - Маккейн
Фото: EPA/UPG

Сенатор США від Республіканської партії, голова комітету у справах збройних сил Джон Маккейн вважає, що Росія може напасти на Одеську область з боку Придністров'я.

Про це він заявив в інтерв'ю ТСН. Тиждень.

"Я дуже стурбований, що зараз, коли Путін отримав Донецьк, схід України і незабаром Маріуполь можуть стати наступною його метою і мішенню", - сказав Маккейн. Відповідаючи на запитання про ймовірність нападу на Харків чи Одесу, він сказав: "Тут є варіанти. Якщо він думає, що це йому просто зійде з рук і він не буде платити своєї ціни, то цілком може спробувати піти на Одесу з боку Молдови. У нього 1400 так званих російських "миротворців" у Придністров'ї. Він чинить неймовірний тиск на країни Балтії", - зазначив конгресмен.

Маккейн підкреслив, що якщо Володимир Путін буде продовжувати свою агресію, необхідно посилити санкції проти РФ. "Російська економіка зараз перебуває в дуже поганому стані через ціни на нафту. Але, на жаль, європейські лідери і США діють у кращих традиціях Невіла Чемберлена і 30-х років", - сказав Маккейн.

При цьому він наголосив, що "є шляхи і методи, як випровадити Володимира Путіна з території України".

"Я продовжую нагадувати своїм друзям про те, що є угода, яка гарантує безпеку України, коли вона набула статусу без'ядерної країни. Вона гарантувала територіальну цілісність України, включно з Кримом", - сказав сенатор США.

Нагадаємо, Маккейн розкритикував нинішню політику США щодо Росії, зазначивши, що йому не зрозуміло, чому після вбивства в центрі Москви відомого російського опозиціонера Бориса Нємцова держсекретар Джон Керрі ще веде якісь переговори з МЗС РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram