ГоловнаСуспільствоВійна

Книга з бібліотеки Будинку-музею Булгакова продається на аптечки для військових

Початкова вартість збірки "Незвичайні пригоди лікаря" - 1500 грн.

Волонтерська організація "Фонд обоорони країни" пропонує придбати книгу "Незвичайні пригоди лікаря" (М. Булгаков) на користь медичного забезпечення військових. Це видання лімітованого тиражу з бібліотеки Будинку-музею Булгакова, що на Андріївському узвозі в Києві, у подарунковій обгортці.

"У книзі містяться розповіді, рідкісні листи, фотографії та документи Булгакова, представлені в Будинку-музеї письменника", - розповіла волонтер "Фонду оборони країни" Наталя Хазан. Всього у світі існує 2006 примірників такої книги, і більше вона видаватися не буде.

"У цю збірку увійшли твори Михайла Булгакова, так чи інакше пов'язані з медициною. Лікар за професією, Булгаков офіційно залишив медицину у 1919 році. Однак вона зіграла величезну роль у формуванні Булгакова, людини і письменника", - йдеться в анотації до збірки.

Видавець, який не афішує себе, передав волонтерам обмежену кількість книг для цільового продажу. Усі зібрані гроші підуть на комплектацію аптечок для солдатів в АТО: кровоспинний Celox, бандаж, турнікет, підсумок + українське наповнення ліками.

Вартість однієї тактичної аптечки для солдата - $70.

Початкова ціна книги - 1500 грн., покупець може віддати більшу суму як благодійний внесок, або замовити більш ніж одну книгу.

"Одна куплена книга може стати одним врятованим життям захисника України", - підкреслила Хазан.

Вже зараз волонтери не тільки закуповують засоби для аптечок, а й проводять тренінги для солдатів з медицини на базі оперативного командування "Південь" у Дніпропетровську, де перебувають 2000 мобілізованих бійців.

З питань придбання книги звертайтеся за телефоном 0-800-501-004, "Фонд оборони країни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram