ГоловнаСуспільствоВійна

Полторак назвав непорозумінням ротацію в Донецькому аеропорту з доглядом ДНР

Міністр заявив, що домовленість про проїзд військ через пост бойовиків було порушено під час присутності ЗМІ

Полторак назвав непорозумінням ротацію в Донецькому аеропорту з доглядом ДНР
Архив
Фото: Сергей Лойко

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що півтора дня тому ротація військових у Донецькому аеропорту пройшла без перевірок бойовиків. Про це він заявив під час брифінгу, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Ситуація в Донецькому аеропорту доволі непроста, і кожне заходження наших підрозділів супроводжується значними ризиками. Тому була домовленість, щоб безперешкодно особовий склад, який заїжджає на територію аеропорту, пропускався зокрема й через пост ДНР. Те непорозуміння, яке ми бачили всі... Після цього були вжиті необхідні заходи. Остання ротація, яка відбулася півтора дня тому, вона проходила без того, що ми бачили по телебаченню", - сказав він.

Полторак підкреслив, що домовленість про проїзд військ через пост ДНР була досягнута в рамках контактної групи і місії ОБСЄ, але за присутності ЗМІ процедуру порушили. "Механізм пропуску відпрацьовано зокрема співробітниками ОБСЄ, контактною групою нашою і контактною групою з боку Російської Федерації. Але ця процедура була порушена", - сказав він.

Міністр наголосив, що армія може посилити угруповання в Донецькому аеропорту іншим шляхом, але поки є можливість робити це без стрілянини, потрібно її використовувати.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що ротація військових у Донецькому аеропорту проходить через блокпост бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram