ГоловнаСуспільствоВійна

Проект Кремля на Донбасі виявився фальстартом, - Бородай

За словами одного з лідерів бойовиків, ДНР і ЛНР є плацдармом для створення майбутньої Новоросії

Проект Кремля на Донбасі виявився фальстартом, - Бородай
Александр Бородай
Фото: vesti.ua

"Новоросія" не відбулася, і її ідеологи не впевнені, що цей проект буде реалізовано.

Про це в інтерв'ю журналісту каналу "День" сказав Олександр Бородай - один з лідерів бойовиків ДНР, російський диверсант і один з ідеологів "русского мира".

"Новоросії-то немає. Ми всі, звичайно, приймаємо цей термін, але це фальстарт, якщо чесно. Новоросія - це ідея, мрія, скажімо так. Це ідея, яка не втілилася в життя. Не втілилася через цілу низку об'єктивних умов", - цитує Бородая "Українська правда".

"Що зроблено за рік, що минає? Є російський Крим, Донецька народна республіка і Луганська народна республіка. Ці республіки займають не дуже велику частину території Донецької та Луганської областей", - зазначив він.

За словами Бородая, "фактично, ці республіки є плацдармом для створення майбутньої Новоросії".

"Реалізується цей проект чи ні, нам зараз, чесно кажучи, - в умовах нинішньої світової кризи, в умовах дуже важких для Росії, в умовах активної протидії всієї світової спільноти, ну, не всієї, а принаймні Заходу, коли західний організаційний і фінансовий ресурс використовується для підтримки єдиної України і коли такий же ресурс використовується проти Росії, - ось у цих умовах сказати однозначно, реалізується проект Новоросія чи ні, я особисто не можу", - сказав він.

"Але поки що ця мрія зберігається. Я сподіваюся, ми зможемо цього досягти", - заявив Бородай.

Він також сказав, що Мінські домовленості - необхідність, але виконуються вони частково.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram