ГоловнаСуспільствоВійна

Справу командира, який вивів своїх бійців з оточення, направили до суду

Олександрові Портяненку загрожує 10 років ув'язнення

Справу командира, який вивів своїх бійців з оточення, направили до суду
Александр Портяненко
Фото: LB.ua

Військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону 3 грудня направила до суду обвинувальний акт за обвинуваченням командира роти снайперів однієї з військових частин.

"Досудовим розслідуванням добуто вичерпні докази того, що на початку серпня командир роти снайперів в умовах бойової обстановки відмовився від несення обов'язків військової служби і віддав наказ підлеглому особовому складу покинути місце розташування підрозділу. Після цього військовослужбовці шляхом підпалу знищили закріплену за ними зброю, автомобіль і перейшли на територію Російської Федерації через державний кордон України, а наступного дня за відповідним актом були передані російській прикордонною службою українській стороні", - йдеться в повідомленні на сайті Генпрокуратури.

Ім'я обвинуваченого не вказано, проте історія військового, про якого йдеться, досить відома. Так, у серпні LB.ua взяв інтерв’ю у капітана 72-ї бригади Олександра Портяненка.

Командира звинувачують у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.409 (ухилення від військової служби, вчинене в бойовій обстановці) та ч.3 ст.411 (умисне знищення військового майна, вчинене в бойовій обстановці) Кримінального кодексу України, санкція яких передбачає відповідальність від 5 до 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram