ГоловнаСуспільствоВійна

ЛНР викрала керівництво обласної пенітенціарної служби

Місцеперебування шістьох осіб невідоме вже понад добу

ЛНР викрала керівництво обласної пенітенціарної служби
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Бойовики ЛНР викрали шістьох українських чиновників - керівництво Управління Державної пенітенціарної служби Луганської області. Про це повідомляє прес-служба губернатора регіону Геннадія Москаля.

"Позавчора, 1 грудня, озброєні автоматами бойовики так званої ЛНР затримали все керівництво управління... включно з керівником, першим заступником, заступником, начальником відділу кадрів, завідувачем канцелярією і начальником штабу. Їхнє місцеперебування зараз невідоме", - сказано в повідомленні.

Згідно з даними, оприлюдненими на сайті луганської ДПтСУ, начальником облуправління є Валерій Поліщук, його першим заступником - Ігор Калашников. Є також два заступники - Олег Райченко і Сергій Грабовський.

Москаль зазначає, що колонії для злочинців розташовані переважно на підконтрольній бойовикам території. "На нашій території є тільки одна колонія для ув'язнених - в селищі Чорнухине. Певні проблеми там виникають через регулярні обстріли, але ми утримуємо бранців у належних умовах, забезпечили колонію генераторами, підвозимо продукти, фінансуємо персонал", - сказав Москаль.

Виправні колонії також розташовані у Брянці, Алчевську, Перевальську, Вахрушевому-2, селищі Комісарівка, Петровському, Суходольську, селі Ленінському, селі Лозівському, у Червонопартизанську.

Фактичне викрадення керівництва пенітенціарної служби, за словами Москаля, означає, що вся відповідальність за всі колонії "по той бік" лягає на бойовиків ЛНР.

Нагадаємо, українські військові та представники терористичної ЛНР домовилися про припинення вогню на лінії вогню з 5 грудня і про виведення важкої техніки з 6 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram