ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові затримали членів терористичного угруповання

Усі підозрювані - громадяни України, сімох узято під варту

У Харкові затримали членів терористичного угруповання
Фото: http://glavnoe.ua

Слідство оголосило про підозру 14 громадянам України, причетним до організації серії вибухів в Харкові й області. Про це повідомив на прес-конференції прокурор Харківської області Юрій Данильченко.

Сімом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

"Ще двом запобіжний захід обиратимуть впродовж цієї доби, і п'ятьох членів угруповання оголошено в розшук", - зазначив Данильченко.

Усі підозрювані є учасниками терористичної організації "Харківські партизани". Членів цієї групи вважають причетними і до інших злочинів на території області.

Зокрема, 13 вересня вони підірвали опору електромережі поблизу селища Безлюдівка Харківського району області, 17 вересня здійснили збройний напад на Лозівський військовий комісаріат, 9 листопада влаштували вибух у рок-пабі "Стіна" на вул. Римарській.

Окрім того, вдалося запобігти 9 запланованим учасниками групи диверсіям і терактам.

Частину терористичної групи вдалося затримати перед скоєнням підриву. Терористи вчинили опір, одного з них ліквідували, коли він спробував активувати вибуховий пристрій.

Під час обшуку в гаражі одного із затриманих виявили арсенал зброї і вибухових речовин із російським маркуванням.

Досудове розслідування у провадженні за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) Кримінального кодексу проводить Слідче управління СБУ в області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram