ГоловнаСуспільствоЖиття

Розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга" затягнеться на рік

Слідчі дії продовжили до серпня 2015 року через бойовиків

Розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга" затягнеться на рік
Фото: EPA/UPG

Розслідування падіння малайзійського Boeing-777, який розбився над територією, контрольованою бойовиками на Донбасі, продовжили ще на дев'ять місяців - до серпня 2015 року. Про це повідомляє "Лента.ру" з посиланням на австралійське видання The Australian.

Спільна слідча група з розслідування причин авіакатастрофи, що складається головно з громадян Нідерландів, України, Австралії, Малайзії та Бельгії, вирішила продовжити розслідування ще на дев'ять місяців.

"Австралія продовжує закликати міжнародну спільноту скерувати зусилля на виявлення, засудження за законом і покарання осіб, які вчинили цей боягузливий напад", - заявив міністр юстиції Австралії Майкл Кінан.

Наразі близько 35 співробітників австралійської поліції працюють в Україні та Гаазі над розслідуванням катастрофи, хоча, за словами Кінана, ситуація на Донбасі занадто "нестабільна", щоб повернутися до місця аварії літака.

Нагадаємо, Boeing-777 Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії ввечері 17 липня. Лайнер упав на околиці села Грабове Донецької області. На борту перебували 298 осіб, усі вони загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram