ГоловнаСуспільствоЖиття

Москаль домовився з "ЛНР" про ремонт ЛЕП у Станиці Луганській

За день вдалося відновити електропостачання всього району

Москаль домовився з "ЛНР" про ремонт ЛЕП у Станиці Луганській
Фото: Макс Левин

Луганська обласна державна адміністрація заявляє про відновлення електропостачання Станично-Луганського району після домовленості з керівництвом самопроголошеної "Луганської народної республіки" про допуск ремонтних бригад. Про це йдеться у повідомленні прес-служби обладміністрації.

"Внаслідок обстрілів бойовиками було пошкоджено лінії електропередач, і всі спроби відновити їх результату не дали. Ремонтні бригади обленерго відмовлялися відновлювати пошкодження ЛЕП, оскільки робітники не раз потрапляли під обстріли бойовиків. У результаті таких обстрілів один працівник районної електромережі Станиці Луганської загинув, ще двоє отримали важкі поранення", - зазначено у повідомленні.

Після тривалих переговорів з губернатором Геннадієм Москалем керівництво "ЛНР" погодило допуск ремонтних бригад з українського боку в буферну територію для ремонту ЛЕП та відновлення електропостачання.

О 9:00 середи сапери і працівники обленерго з технікою виїхали в буферну зону і протягом дня відновили електропостачання на двох проміжках між високовольтними лініями електропередач, які було обірвано в результаті обстрілів.

"Зараз ремонтники ліквідовують обриви електромереж у самій Станиці Луганській, світло вже з'явилося в перших будівлях. Найближчими днями з'явиться центральне водопостачання і тепло", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, бойовики "ЛНР" обстріляли Станицю Луганську із систем залпового вогню "Град", зруйнувавши значну кількість адміністративних та приватних будівель; весь район, який за переписом налічує 42 тис. населення, було вимкнуто від електропостачання ще від 3 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram