ГоловнаСуспільствоЖиття

У Пісках бойовики обстрілюють позиції українських військових щодві-три години

Міни терористів частіше влучають у житлові будинки

У Пісках бойовики обстрілюють позиції українських військових щодві-три години
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Останні 4 дні в районі с. Піски Донецької області, де так і не настав режим "тиші", посилилися обстріли позицій українських військових з боку бойовиків. Про це LB.ua повідомив боєць одного з добровольчих батальйонів Денис, який проходить службу в цьому районі.

"Якщо раніше Піски обстрілювали з певною періодичністю - позиції мінометників і артилерії по 5-6 разів на день, і позиції "піхоти" ближче до вечора двічі на день, не дуже прицільно, то, починаючи з суботи, позиції батальйонів "Дніпро-1", ОУН, ДУК, 93 і 95 бригади зазнають посиленого і точнішого обстрілу, всередньому один раз на 2-3 години, причому з більшого калібру, ніж раніше", - розповів Денис.

Військовослужбовець уточнив, що Піски є останнім рубежем перед донецьким аеропортом і розташовані за 10-15 км від нього.

"Як правило, точніші обстріли здійснюються після польоту керованого БПЛА супротивника над Пісками. Причому, очевидно, противнику все одно, чи буде це окоп, капонір танка, чи житловий будинок", - сказав боєць.

Він зазначив, що міни частіше влучають у житлові будинки, з яких, як правило, вже виселилися люди.

2Особисто я спостерігав мінімум двох 300-х (поранених) за ці дні з цивільного населення і трьох 300-х серед бійців АТО (язик не повертається називати війну з Росією незрозумілим АТО)", - сказав Денис.

Під час одного з обстрілів осколки міни влучили у легковий автомобіль, який виділили дніпропетровці для перевезень бійців в зону АТО, а також продуктів та посилок для них. У результаті машина розбита і виведена з ладу.

Для допомоги українським бійцям в Пісках прохання перераховувати гроші на карту Приватбанку 5168 7572 6034 4256 (Валерія Новикова).

Крім того, волонтери встановлюють захисні екрани на бойову техніку для 39-го, 40-го, 43 батальйону тероборони, а також для кількох частин регулярної армії і Нацгвардії. Постійно потрібні матеріали (див. список) і гроші, які можна переказувати на реквізити:

Благодійна організація "ВЕБ-ВІЧЕ", ОКПО 39414070, р/с 26002010023842, МФО 307770 ПАТ "А-БАНК". Для переказів в іноземній валюті - реквізити у файлі http://goo.gl/twzpAe.

Цільова карта Приват Валерії Новікової для фінансування бронювання та екранів: 4149 4978 0779 0508.

Захист на БТР встановлювали на передовій в районі Артемівська
Фото: Надано волонтерами
Захист на БТР встановлювали на передовій в районі Артемівська

Як повідомлялося, на Донбасі не припиняються обстріли українських військових, попри оголошене перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram