ГоловнаСуспільствоЖиття

Матері учасників АТО звинуватили Міноборони в бездіяльності

Бійці на сході починають страждати від холоду

Матері учасників АТО звинуватили Міноборони в бездіяльності
Фото: www.facebook.com/president.gov.ua

Понад 100 матерів учасників АТО у відкритому листі, адресованому президенту Петру Порошенку та прем'єр-міністру Арсенію Яценюку, звинуватили Міністерство оборони у бездіяльності.

Про це пише агентство РБК-Україна.

"На фронті, в зоні АТО ситуація сьогодні близька до катастрофи. Кожна осіння ніч нагадує, що наші бійці страждають - у них немає теплих речей, спальників, систем обігріву. Кожен новий обстріл і нове порушення перемир'я нагадує, що у наших дітей немає в достатній кількості ані зброї, ані ліків. Ми молимося на волонтерів, тому що вони вже місяць рятують армію від катастрофи. Нам, по суті, допомагає вся Україна, але тільки не влада. Де ж Міністерство оборони? Де служби постачання? Чому сини політиків йдуть в депутати, на високі посади, а наші сини сплять на холодній землі, прикриваючись від холоду лише обіцянками генералів? Замість того, щоб протистояти ворогові розумно і професійно, ви прикриваєте прорахунки українського військового командування тілами наших дітей. Просимо, не робіть із них гарматне м'ясо!"- наголошується в листі.

Також солдатські матері в своєму зверненні просять пояснити, чому військкомати набирають в армію не професійних військових, які мають бойовий досвід, а недосвідчених юнаків.

Крім того, жінки хочуть отримати від керівництва країни достовірну інформацію щодо трагедії під Іловайськом. "Хто кинув наших дітей у цей котел, хто віддавав злочинні накази і хто пообіцяв "рятівні коридори" для виходу з оточення, тим самим прирікаючи українських бійців на загибель? Хто винен у тому, що сьогодні відбувається з нашою армією?" - підкреслюється у зверненні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram