ГоловнаСуспільствоЖиття

ДНК-експертизу тіл загиблих учасників АТО проводитиме МВС, - Богомолець

Родичів зниклих безвісти відправлять на безкоштовну ДНК-експертизу

ДНК-експертизу тіл загиблих учасників АТО проводитиме МВС, - Богомолець
Фото: Макс Левин

ДНК-експертизи тіл загиблих учасників АТО здійснюватимуть лабораторії Міністерства внутрішніх справ, що полегшить процес їх упізнання родичами.

Про це в ефірі Першого національного телеканалу сказала радник Президента України Ольга Богомолець, інформує прес-служба голови держави.

"Певні труднощі (з упізнанням тіл) виникали тому, що експертизи робили різні лабораторії. Сьогодні Адміністрацією президента прийнято рішення, що Міністерство охорони здоров'я усунено від проведення ДНК-експертиз. Ця робота повністю передана Міністерству внутрішніх справ", - зазначила Богомолець.

За її словами, МВС має 17 сучасних лабораторій, які дозволяють провести ДНК-експертизу на належному рівні. Радник Президента наголосила, що нова система експертизи запрацює вже наступного тижня.

"Родичам зниклих безвісти варто звернутися в районний відділ міліції. Органи внутрішніх справ на підставі відповідного кримінального провадження повинні надати людям скерування на безкоштовний аналіз для проведення ДНК-експертизи. ДНК будуть внесені в єдину базу даних", - пояснила вона.

Богомолець повідомила, що сьогодні 552 невпізнаних тіла загиблих вимагають проведення такої процедури.

"Вони будуть поховані після проведення експертизи. Кожне поховання має номер, який відповідає номеру в реєстрі ДНК, згідно з яким родичі можуть забрати тіло і перепоховати його", - сказала вона.

Як повідомляли, 1 жовтня в смт Кушугум Запорізької області відбулася церемонія поховання 56 невпізнаних військовослужбовців, які загинули в зоні АТО.

Раніше в МВС повідомили, що за період проведення АТО органи внутрішніх справ зареєстрували понад тисячу повідомлень про виявлення невпізнаних тіл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram