ГоловнаСуспільствоПодії

З початку АТО знайшли понад тисячу невпізнаних тіл, - МВС

Ідентифікацію загиблих проведуть у кілька етапів

З початку АТО знайшли понад тисячу невпізнаних тіл, - МВС
Фото: www.dyvys.in

За період проведення антитерористичної операції органи внутрішніх справ зареєстрували понад тисячу повідомлень про виявлення невпізнаних тіл.

Як розповів перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олександр Вакуленко, зараз уже вдалося встановити особи більш як 250 невпізнаних тіл, пише ZN.UA.

За його словами, ідентифікацію загиблих проведуть у кілька етапів. Перший - встановлення генетичних ознак загиблого шляхом проведення молекулярно-генетичної експертизи. Ці експертизи проведуть у Запорізькій області. Другий етап - встановлення генетичних ознак родичів зниклих.

"Біологічні зразки будуть відбиратися у біологічних батьків або дітей зниклої особи, оскільки тільки їх зразки придатні для встановлення спорідненості з невпізнаним тілом", - розповів заступник начальника лабораторії інженерно-технічної та економічної експертизи Костянтин Дубоносов.

При цьому він зазначив, що відбір біологічних зразків і проведення молекулярно-генетичної експертизи за постановою слідчого для громадянина повністю безкоштовний, безпечний і безболісний.

Нагадаємо, у РНБО повідомили, що від 5 вересня, коли почав діяти режим припинення вогню на сході України, загинули понад 30 українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram