ГоловнаСуспільствоЖиття

3 серпня Україна відзначає десятиріччя Повітряних Сил

Міністр оборони Гелетей привітав захисників повітряного простору країни зі святом

3 серпня Україна відзначає десятиріччя Повітряних Сил
Фото: Макс Левин

Сьогодні з нагоди святкування 10-річчя Повітряних Сил Збройних Сил України міністр оборони України Валерій Гелетей привітав військовослужбовців. Текст привітання опубліковано на сайті міністерства.

"Назавжди закарбуються в пам'яті народу приклади мужності і героїзму військових льотчиків, які, ризикуючи власним життям, борються з терористами, забезпечують доставку гуманітарних вантажів, виконують інші надзвичайно важливі завдання в зоні проведення антитерористичної операції на сході України", - написав міністр у своєму привітанні.

Він зазначив, що понад 100 військовослужбовців Повітряних Сил отримали державні нагороди та відомчі відзнаки за особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу.

"Високого звання Героя України посмертно удостоєний командир транспортної авіаційної ескадрильї "Блакитна стежа" бригади транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України підполковник Костянтин Вікторович Могилко", - повідомив міністр.

Гелетей також подякував солдатам повітряно-десантних військ за активну життєву позицію, професіоналізм і самовідданість. Він побажав військовослужбовцям щастя, здоров'я, успіхів у благородній справі служіння народу заради миру і процвітання України.

Нагадаємо, вчора в країні відзначали День високомобільних повітряно-десантних військ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram