ГоловнаСуспільствоЖиття

У НАТО спростували використання Україною балістичних ракет (оновлено)

Україна має право реагувати на дії терористів "пропорційно і доречно"

У НАТО спростували використання Україною балістичних ракет (оновлено)
Фото: rufact.org

У НАТО категорично заперечують, що надали інформацію, яка нібито підтверджує використання балістичних ракет українськими військовими.

Про це заявив голова місії України при НАТО, посол Ігор Долгов, пише УНІАН. 

“Сьогодні почали поширюватися повідомлення про нібито використання Збройними силами України під час АТО "балістичних ракет". Деякі з тих джерел посилалися на НАТО. У зв'язку з цим місія України при НАТО перевірила ці повідомлення й отримала інформацію в альянсі, що ні в штаб-квартирі, ні в Монсі (SHAPE) офіційні представники таких повідомлень не поширювали. Їх не було", - заявив він.

Відповідаючи на запитання, з якою метою була поширена така інформація, голова місії звернув увагу на те, що найбільше зацікавилися цими повідомленнями російські або пов'язані з російськими джерела масової інформації. "Мета стає очевидною - коли щодня Україна наводить факти обстрілів нашої території з того боку і коли цьому нічого протиставити, то, очевидно, в хід йдуть усі можливі засоби, в тому числі і розповсюдження без жодних на те підстав такого роду псевдоповідомлень", - вважає Долгов.

У свою чергу представник штаб-квартири сил НАТО в Європі (SHAPE) Алехандро Муноз заявив, що альянсу "недоречно" підтверджувати, застосовували чи ні українські війська балістичні ракети.

"З точки зору НАТО, нам недоречно підтверджувати, але ми можемо сказати, що Україна зараз стоїть перед загрозою безпеці і має право реагувати у відповідь пропорційно і доречно", - заявив він.

Раніше американські ЗМІ поширили інформацію, що сили АТО використовують проти терористів балістичні ракети.

РНБО заперечує використання українською армією балістичних ракет під час проведення АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram