ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ потрапив до сотні найдорожчих міст світу

Столиця України посіла 98 місце

Київ потрапив до сотні найдорожчих міст світу
Фото: tov-tob.livejournal.com

Київ увійшов до сотні найдорожчих міст світу для іноземних фахівців і транснаціональних компаній, піднявшись за рік зі 103-го на 98-ме місце. У цьому списку Київ зайняв одну сходинку з американським Маямі та колумбійською Боготою.

Про це свідчать дані рейтингу, опублікованого консалтинговою компанією Mercer, пише ТВі.

"Дослідження Mercer є одним з найповніших у світі і проводиться з метою допомогти транснаціональним компаніям і урядам визначити грошову компенсацію для своїх іноземних працівників", - наголошується у прес-релізі до рейтингу.

Водночас міжнародні компанії можуть менше витрачати на співробітників, яких направляють на роботу в Росію. За рік Москва спустилася з 2-го на 9-те місце, а Санкт-Петербург – з 23-го на 35-те місце. У Mercer пояснюють це різким зниженням курсу рубля щодо долара США.

Найдорожче забезпечити перебування експатів у столиці Анголи - Луанді. Вона очолює рейтинг вже другий рік поспіль.

Всього проаналізовано ситуацію в 211 містах світу на п'яти континентах. Враховувалися, зокрема, витрати на житло, транспорт, харчування, одяг, побутові товари і розваги.

До першої десятки рейтингу входять три міста з Європи, причому всі швейцарські - Цюрих, Женева, Берн. Лондон виявився на 12-му місці, Нью-Йорк - на 16-му.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram