ГоловнаСуспільствоПодії

Схід Луганська залишився без води і світла

Жителів Донецької області попросили економити воду

Схід Луганська залишився без води і світла
Фото: Макс Левин

Через бойові дії східні райони Луганська з 16:00 п’ятниці залишилися без водо- та електропостачання.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби обласного комунального підприємства "Компанія "Луганськвода".

Унаслідок бойових дій без електропостачання залишилося кілька об'єктів "Луганськводи", що забезпечують водопостачанням і водовідведенням мешканців східних кварталів Луганська. У результаті східні квартали Луганська тимчасово залишилися без водопостачання та водовідведення: насосна станція 2 підйому (у кварталі Ватутіна); Жовтневі очисні споруди (у Малій Вергунці); каналізаційні насосні станції №№10, 11 і 18.

Після відновлення електропостачання працівники "Луганськводи" запустять обладнання.

Крім того, як повідомляє сайт Донецької ОДА, КП "Компанія "Вода Донбасу" звернулася до жителів області з проханням економно використовувати воду, оскільки її запаси в резервних водосховищах поповнити не вдалося.

У Волноваському районі через відсутність резервного джерела на Великоанадольській фільтрувальній станції припинено централізоване водопостачання. У міру можливості воду доставлятимуть спецавтомобілями. Така сама ситуація склалася в Докучаєвську, Вугледарі.

У Донецьку холодну воду споживачам подають по 5 годин уранці та ввечері до усунення пошкоджень. У Дружківці та Костянтинівці графіка водопостачання не дотримуються. У деяких районах вода немає взагалі вже кілька днів. У Селідовому воду подають по дві години вранці та ввечері. В Авдіївці, Дебальцевому, Дзержинську, Димитрові, Красноармійську, Макіївці, Новогродівці, Селідовому, Харцизьку, Ясинуватій рівень водопостачання значно знизився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram