ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харківську область евакуйовано 34 дитини з краматорського дитбудинку

Переговори про евакуацію проводив Зорян Шкіряк

У Харківську область евакуйовано 34 дитини з краматорського дитбудинку
Архив
Фото: Вячеслав Савельев

34 дитини з дитячого будинку "Антошка" в Краматорську евакуювано в Харківську область.

Про це повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації.

"25 дітей віком від 2 місяців до 4 років евакуйовано до Харкова з Краматорського дитячого будинку "Антошка" за вчора. Сьогодні, 29 червня, ще вісім малюків переселяться в харківські дитячі установи", - йдеться в повідомленні.

За словами головного лікаря Харківського обласного спеціалізованого будинку дитини №1 Романа Марабяна дітей розподілять в 4 будинки дитини в Харківській області.

Первинний огляд дітей провели на місці прийому, просто в машинах швидкої допомоги, потім їх оглянули фахівці Ізюмської районної лікарні.

Марабян зазначив, що, незважаючи на стрес, пов'язаний з переїздом, всі діти здорові.

"Діти перебували в колективі, де їх любили, в них вкладали силу і душу", - сказав Марабян.

За словами голови ХОДА Ігоря Балути, переговори про евакуацію вихованців краматорського дитбудинку проводив радник міністра МВС Зорян Шкіряк.

"Завдяки Міністерству внутрішніх справ України та раднику Арсена Авакова Зоряну Шкіряку, закінчилися переговори з приводу передачі нам більш ніж тридцяти діток. Нашим завданням було прийняти дітей, їх обстежити і відправити з міста Ізюм в місто Харків", - сказав Балута.

Нагадаємо, створений урядом міжвідомчий координаційний штаб перевіз і розселив у інших областях понад 25 тис. жителів Донецької і Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram