ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля генконсульства України в Петербурзі викинули у смітник український прапор

На акцію прийшло 30-40 представників "Молодої гвардії" і православних активістів

У Петербурзі депутат законодавчих зборів Віталій Мілонов спільно з соратниками влаштував пікет перед генеральним консульством України, після якого викинув прапор України у смітник.

Акція стала відповіддю на напад українських активістів на будівлю посольства Росії в Києві, пише "Фонтанка.ру".

На акцію прийшло близько 30-40 осіб, переважно представників "Молодої гвардії" і православних активістів.

"Мілонов захопив з собою "подарунки" для дипломатів - український прапор, який, як він стверджує, привезений з поїздки на Майдан у 2013-му році, шматок сала і свинячі ноги, а також інтимну іграшку", - зазначає видання.

Однак у вихідний день на роботі в консульстві нікого зі співробітників не виявилося, тому він не зміг передати "подарунки" особисто в руки кому-небудь з дипломатів.

"Передача вийшла чисто символічною - Мілонов поклав "презенти" в смітник перед консульством, як "в символ поштової скриньки України", - наголошується в повідомленні.

Водночас біля будівлі дипмісії учасників акції вже очікував автобус з поліцейськими і представники комітету з питань законності.

Нагадаємо, 14 червня сотні активістів пікетували посольство Російської Федерації в Києві у зв'язку з проникненням російських танків на територію України і збитим літаком Іл-76, в результаті чого загинули 49 українців. Мітингувальники закидали посольство яйцями, зеленкою, перевернули і розбили машини, які належать до автопарку диппредставництва.

США засудили напад на посольство Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram