ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура: заяви ДНР про націоналізацію підприємств у Донецькій області незаконні

Міліція перевіряє факти нападу на прихильників єдності України в Донецьку

Прокуратура: заяви ДНР про націоналізацію підприємств у Донецькій області незаконні

Прокуратура Донецької області назвала протизаконними заяви лідерів терористичної організації "Донецька народна республіка" про націоналізацію підприємств в області.

Про це йдеться в повідомленні колегії відомства від 21 травня.

Прокуратура наголошує, що протизаконні дії, які мають екстремістський характер і спрямовані на дестабілізацію ситуації в регіоні, неминуче обернуться кримінальною відповідальністю аж до вищої міри покарання - довічного позбавлення волі.

Окрім того, в повідомленні наголошено, що правоохоронні органи перевіряють факти порушення прав громадян, які підтримали мирну акцію "Голос Донбасу" 20 травня.

Зокрема, перевіряють численні повідомлення ЗМІ про напади на транспортні засоби, а також хуліганські дії прихильників самопроголошеної республіки у Свято-Преображенському кафедральному соборі Донецька.

Напередодні самопроголошена "Донецька народна республіка" оголосила про початок націоналізації підприємств олігархів у Донецькій області.

Нагадаємо, раніше в середу екс-президент України Леонід Кучма заявив, що націоналізація підприємств Донбасу ДНР обернеться загибеллю регіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram