ГоловнаСуспільствоПодії

Луценко позитивно оцінив створення на Донбасі народних дружин для патрулювання вулиць

За словами екс-міністра, такий захід виявився ефективним у Маріуполі

Луценко позитивно оцінив створення на Донбасі народних дружин для патрулювання вулиць
Луценко
Фото: batkivshchyna.com.ua

Позаштатний радник президента, колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко позитивно оцінює створення на Донбасі народних дружин для патрулювання вулиць.

Про це він сказав на прес-конференції в Дніпропетровську.

"Діалог і народні дружини почали очищати Донбас від сепаратистів і гопників", - заявив він.

Луценко наголосив, що позиція місцевих бізнесменів, які ініціювали створення народних дружин, сприяла тому, що зараз Маріуполь практично очищено від барикад і ситуація в ньому стабілізується.

Луценко зазначив, що завдяки активній позиції місцевих жителів у східних областях президентські вибори можна буде провести практично безпроблемно в південних районах Донецької області і в північних Луганської.

Луценко закликав інші області створювати в себе народні дружини і самим стабілізувати ситуацію у власних населених пунктах.

Водночас екс-міністр негативно ставиться до проведеного 11 травня в деяких районах Донецької області консультативного референдуму про приєднання до Дніпропетровської області.

"Я не бавився б у псевдореферендуми. У нас ці фейки трагічно закінчуються", - упевнений він.

При цьому Луценко вважає, що цей референдум ще раз підкреслив абсурдність проведених референдумів про незалежність Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, 11 травня в Донецькій і Луганській областях пройшов референдум, призначений сепаратистами, про статус регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram