ГоловнаСуспільствоЖиття

Одного із загиблих на Майдані поховають на Аскольдовій Могилі

Траурна процедура пройде з почесною вартою, транспортуванням лафета з труною на БТРі і салютом

Одного із загиблих на Майдані поховають на Аскольдовій Могилі
Фото: 112.ua

Одного із загиблих на Майдані Незалежності в Києві, особа якого так і не була встановлена, поховають біля церкви Св.Миколая на Аскольдовій Могилі в центрі Києва, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"5 квітня в Українському домі відбудеться прощання з безіменним героєм Майдану, якого буде поховано на Аскольдовій Могилі", - повідомив начальник штабу громадської організації "Національна гвардія України" Володимир Волков.

За його словами, молода людина загинула під час пожежі 18-20 лютого в Будинку профспілок. До цього часу не вдалося знайти родичів загиблого, відомо тільки, що йому 23-25 років і він належав до організації "Білий молот". "У книзі він так і записаний, під псевдонімом - Боєць Горана", - сказав Волков.

За словами начальника штабу, правоохоронні органи створили ДНК-карту загиблого, тому якщо родичі з часом знайдуться, то його можна буде ідентифікувати.

Траурна процедура, за словами Волкова, пройде відповідно до військового ритуалу: з почесним караулом, транспортуванням лафета з труною на БТРі й салютом. Дозвіл на поховання було погоджено з Київською міськдержадміністрацією та Генпрокуратурою України.

Храм Св.Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі належить до Української греко-католицької церкви (Мукачівська єпархія).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram