ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС показало фото підозрюваного в убивстві "свободівця" в Донецьку

За допомогу в установленні його особи обіцяно винагороду

Начальник ГУМВС України в Донецькій області Костянтин Пожидаєв продемонстрував фото головного підозрюваного в убивстві "свободівця" Дмитра Чернявського 13 березня під час мітингу на площі ім. Леніна в Донецьку.

Про це повідомляє прес-служба обласної міліції.

Пожидаєв звернувся до журналістів і громадян з проханням про допомогу в установленні особи підозрюваного. За інформацію, яка допоможе встановити і затримати підозрюваного, обіцяно грошову винагороду.

Фото: http://mvs.gov.ua/mvs/control/donetsk/

Начальник міліції також повідомив, що відкрито 46 кримінальних проваджень щодо порушень, скоєних під час проведення мітингів. Із них 15 - за хуліганство (ст. 296 ККУ), 5 - за насильство стосовно правоохоронців (ст. 345 ), 5 - за перешкоджання професійній діяльності журналістів (ст. 171 ), 4 - за захоплення державних або громадських будівель (ст. 341 ), 5 - за масові заворушення (ст. 294) і т.д. З них 8 кримінальних проваджень розслідує СБУ.

Крім того, Пожидаєв заявив, що інформація про зростання злочинності в області - не більш ніж чутки. За його словами, з початку року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано близько 14 тисяч повідомлень про кримінальні правопорушення, що на 43% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Убивств скоєно на 5,6% менше, тяжких тілесних ушкоджень - на 9,4%, зґвалтувань - на 85% менше. Кількість хуліганств зменшилася на 85%, значно знизився рівень корисливих злочинів.

Нагадаємо, 13 березня внаслідок сутичок між проросійськими активістами й учасниками мітингу за єдину Україну було вбито активіста обласної організації ВО "Свобода" Дмитра Чернявського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram