ГоловнаСуспільствоЖиття

Автомайдан провів пікет під будівлею МВС

Активісти вимагають призначити чесних начальників

Близько 40 активістів Автомайдану на 20 автомобілях і мотоциклах провели пікет під будівлею МВС з вимогою провести люстрацію кадрового складу Міністерства.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Зокрема, присутні вимагали призначити на ключові посади в Міністерстві людей, які не заплямували свою репутацію участю в сумнівних справах. При цьому вони стверджують, що частина новопризначених начальників лише перемістилися по областях, замість того, щоб бути звільненими.

Так, претензії активістів стосуються призначеного начальника Рівненського облуправління МВС В'ячеслава Чайки. Проти нього з різкою критикою виступив місцевий Майдан, під тиском якого Чайка нібито написав рапорт про звільнення.

Водночас до протестувальників вийшов представник Міністерства і запропонував учасникам акції надати докази того, в чому вони звинувачують чиновників, проти призначення яких протестують. Автомайданівці запевнили, що підготують відповідний документ.

Нагадаємо, раніше Автомайдан заявив про перехід в опозицію до нової влади в Україні та попередив, що контролюватиме всі подальші призначення і не допустить корупції в органах влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram