ГоловнаСуспільствоЖиття

За минулу добу прикордонники не впустили в Україну 540 росіян

У пунктах пропуску здійснюють посилений прикордонний контроль

За минулу добу прикордонники не впустили в Україну 540 росіян
Фото: zhitomir.info

За минулу добу українські прикордонники не пропустили в Україну з Росії 540 "туристів", яких підозрюють у заходах екстремістського характеру, в тому числі перевезенні зброї, боєприпасів та вибухівки.

Про це в четвер, 6 березня, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

"Усього за минулу добу на кордоні з Росією під час заходів посилення прикордонного контролю в Україну не пропустили більш ніж 540 громадян", - повідомили в Держприкордонслужбі.

Зокрема, на пункті пропуску "Гоптівка" прикордонники не пропустили групу чоловіків, які стверджували, що їдуть на весілля до товариша, але замість подарунків везли камуфляжну екіпіровку, маски, спальні мішки, комплект медикаментів, холодну зброю, газові балончики, видання російської преси з матеріалами про політичну ситуацію в Україні, карти, компаси і т.ін.

Згодом чоловіки зізналися, що працюють в одній з приватних охоронних фірм Москви.

Окрім того, двоє росіян намагалися потрапити в Україну з території Білорусі, через Чернігівську область, і їхали у Крим. Зі собою мали комплекти камуфляжного одягу та гумові кийки.

До операції на українсько-російській ділянці кордону з недопущення в'їзду осіб, підозрюваних у підготовці заходів екстремістського характеру, залучено Держприкордонслужбу, МВС і СБУ, в пунктах пропуску здійснюють посилений прикордонний контроль.

Значну частину "туристів" із Росії виявляють на залізничних пунктах пропуску "Хоробичі", "Конотоп", "Хутір Михайлівський", "Харків Пасажирський" та автомобільному пункті пропуску "Гоптівка".

Напередодні, 5 березня, в Держприкордонслужбі повідомили, що не пропустили в Україну 337 громадян Росії, які прямували в Україну для участі в заходах дестабілізаційного характеру, чотирьом із них в'їзд в Україну заборонено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram