ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

УПЦ МП запропонувала продовжити траур до 20 квітня

Сумувати пропонують до кінця Великого посту

УПЦ МП запропонувала продовжити траур до 20 квітня
Фото: EPA/UPG

Українська православна церква Московського патріархату пропонує продовжити траур за загиблими протестувальниками до 20 квітня.

Про це йдеться у зверненні Священного синоду УПЦ МП до влади.

"Українська православна церква пропонує продовжити дні жалоби до кінця Великого посту (19 квітня), коли мають відбутися поминання загиблих на 40 день. Церква пропонує скасувати в цей період всі масові розважальні заходи в країні, а також відповідним чином скоригувати програми телевізійних каналів і радіостанцій", - наголошується в ньому.

Церква наголошує, що Україна пережила один з найскладніших моментів у своїй історії.

"Від імені єпископату, духовенства та віруючих УПЦ ми засуджуємо гріх убивства, особливо коли гинуть невинні. Нагадуємо, що суд Божий буде над усіма причетними до цього гріха, навіть якщо вони уникнуть суду людського", - наголошується у зверненні.

Крім того, УПЦ вважає, що держава має забезпечити матеріальну допомогу сім'ям загиблих і всім постраждалим під час протестних акцій.

Церква додала, що трагічні події початку 2014 року назавжди стануть сумною сторінкою новітньої історії України, і необхідно докласти всіх зусиль, щоб не допустити повторення такого в майбутньому.

Нагадаємо, 82 людини загинули з 18 лютого під час сутичок протестувальників і правоохоронців у Києві. Ще 5 протестувальників загинули наприкінці січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram