ГоловнаСуспільствоПодії

Суд відправив у СІЗО Андрія Іванюка, якого звинувачують в участі у сутичках на Грушевського

Іванюк уже два дні як оголосив сухе голодування

Деснянський районний суд Києва призначив запобіжний захід Андрієві Іванюку, якого звинувачують в участі у сутичках на Грушевського, - 1 місяць утримання під вартою. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Фото: Олександр Рудоманов

Андрій - випускник Київського національного університету театру кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого, працює помічником режисера в Театрі юного глядача в Києві. 26 січня йому виповниться 27 років.

Слідство інкримінує Іванюкові 2 частину 294 статті Кримінального кодексу - організацію масових заворушень, які призвели до тяжких наслідків. При цьому в рапорті міліціонера, який затримав Андрія, зазначено тільки те, що він був на Грушевського вночі. Немає ані слова ні про активну участь, ні, тим паче, про організацію.

Фото: Олександр Рудоманов

Андрія готові взяти на поруки чотири народні депутати, а також група діячів театрального мистецтва.

Як раніше повідомляли, Андрій оголосив сухе голодування і звернувся до всіх студентів творчих вишів і до всієї світової творчої спільноти із закликом звернути увагу на ситуацію в Україні.

Нагадаємо, 20 січня дорогою з Майдану на Поділ затримали сімох хлопців з університету імені Карпенка-Карого - шістьох студентів і одного випускника університету. Після обіду одного зі студентів - Остапа Вакулюка - відпустили. Решту спочатку відправили в Дніпровське РВВС, де ведеться слідство, а потім скерували в Подільський ізолятор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram