ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ розробив міську програму розвитку туризму

Серед основних аспектів програми: просування столиці як туристичного центру.

Київ розробив міську програму розвитку туризму
Фото: kievskaya.com.ua

Київська міська державна адміністрація представить на розгляд депутатів Київради проект "Міської цільової програми розвитку туризму в Києві до 2015 року".

Як повідомляє прес-служба КМДА, ця програма забезпечить просування міста як туристичного центру, дозволить створити в столиці сучасну туристичну інфраструктуру на рівні європейських стандартів і надасть можливість збільшити кількість туристів до 3 млн осіб на рік, а також створити додаткові робочі місця і збільшити надходження в бюджет.

Програма передбачає реалізацію комплексу завдань за пріоритетними напрямами туризму, які сприятимуть вирішенню соціально-економічних проблем. Вона складається з чотирьох пунктів, які будуть сприяти розвитку міста в галузі туризму і вдосконаленню механізмів безпеки туристів і екскурсантів.

Серед основних аспектів програми: просування Києва як туристичного центру, іміджева політика - участь у найвпливовіших міжнародних туристичних виставках, просування столиці за кордоном на зарубіжних телеканалах і в друкованих виданнях. Крім того, організація промо- та прес-турів, проведення щорічних івент-заходів - фестивалів, виставок, ярмарків та ін.

Автори програми вважають, що її ухвалення сприятиме розвитку ділового, спортивно-оздоровчого та молодіжного туризму, а також удосконалить туристичну інфраструктуру (розробка план-схеми рекреаційних і пішохідних зон, туристичних маршрутів; схеми мережі мотелів і кемпінгів; створення місць паркування і зупинок туристично-екскурсійного транспорту і т. ін.).

У зв'язку з проведенням у 2013 році в Києві Чемпіонату світу з художньої гімнастики в програму також включено заходи з організації фан-зони, промоційні заходи з метою залучення широкої аудиторії вболівальників.

У вересні під час круглого столу в КМДА, присвяченого питанням розвитку туризму в столиці, начальник столичного Управління туризму Тетяна Слишик повідомила, що цього року в Києві планують затвердити міську багаторічну цільову програму розвитку туризму. За її словами, на той момент програма вже розроблялася в столичній адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram