ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні забракували третину продуктів харчування

Найбільше браку - серед риби та морепродуктів.

В Україні забракували третину продуктів харчування
Фото: novostimira.com.ua

2012 року Держспоживінспекція забракувала 36% продовольства, отриманого на перевірку.

Про це повідомила виконуюча обов'язки голови Держспоживінспекції Ольга Соколова, - передає УНН.

За її словами, протягом 9 місяців цього року проводилися перевірки якості та безпеки основних груп продовольчих товарів і продукції, яку реалізують підприємства ресторанного господарства. Крім того, зазначила О.Соколова, їх управління здійснювали контроль за дотриманням умов та термінів придатності, надання необхідної, достовірної інформації про товар, також перевірялася якість безпеки і дотримання правил торгівлі.

"Всього було перевірено понад 1973 тонн продовольчих товарів, в тому числі риботоварів і морепродуктів. Забраковано та знято з реалізації 36% від перевіреної кількості переважно через відсутність супровідних документів щодо якості та безпеки, інформації про товар, невідповідність вимогам нормативних документів і вичерпний термін придатності", - повідомила чиновниця.

До того ж, за його словами, управління Держспоживінспеції перевірило 143 тонни риботоварів, в тому числі морепродуктів. Соколова відзначила, що 40% від перевіреної кількості продукції було забраковано та знято з реалізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram