ГоловнаСуспільствоОсвіта

Табачник відкинув ідею Могильова про перенесення початку навчального року на місяць

Міністр хоче дозволити ВНЗ самим вирішувати, коли їм починати заняття.

Табачник відкинув ідею Могильова про перенесення початку навчального року на місяць

Міністерство освіти і науки України не планує переносити початок навчального року у вишах на перше жовтня.

Про це сьогодні на зустрічі зі студентами Таврійського національного університету ім. Вернадського заявив Дмитро Табачник, відповідаючи на запитання із залу.

"У школі не слід це робити, тому що є традиція: 1 вересня святкувати День знань. Я думаю, що і на першому курсі цього не варто робити, - зазначив міністр. - На місяць зсувати початок навчального року важкувато. А подумати про те, щоб відсунути на 15-16 днів, можна".

Також він заявив, що обмірковує ідею надати право ректорату ВНЗ самостійно вирішувати, коли починати заняття. "Вони (керівництва університетів - Ред.) краще, ніж міністерство, знають особливості й індивідуальних характер навчальних планів. Вони краще знають, як спланувати навантаження. Для деяких це прийнятно, для деяких - ні", - обґрунтував свою пропозицію Табачник.

Також міністр наголосив, що для економіки Криму як курортного регіону буде доречним перенесення початку навчального року.

Табачник пообіцяв, що міністерство продумає компромісний варіант дати початку занять, за якого не постраждає навчальний процес.

Нагадаємо, на початку жовтня голова Ради Міністрів АРК Анатолій Могильов запропонував перенести початок навчального року на 1 жовтня для того, щоб студенти мали можливість відпочити протягом оксамитового сезону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram