ГоловнаСуспільствоЖиття

Половина жителів України проведе новорічні свята вдома

Разом із тим, 23% усе ж поїде за кордон.

Половина жителів України проведе новорічні свята вдома

Усього лише 13% українців іще не знають, де вони проведуть новорічні святкові дні. Більшість аудиторії вже спланувала свої новорічні вихідні, не зважаючи на те, що до Нового року ще два з половиною місяці.

Такі дані отримала бізнес-довідка 123 за допомогою незалежного опитування абонентів, повідомили в прес-службі компанії.

Згідно з опитуванням, удома на Новий рік залишаються 49% опитаних (причому основна причина - відсутність новорічної відпустки). За кордон виїжджають 23% і 28% подорожуватимуть по Україні.

При цьому більш ніж половина українців, які виїдуть за кордон, іще не вибрали місце. Зате любителі вітчизняного відпочинку зупинили свій вибір на Західній Україні - 53% із них проведуть Новий рік на лижних і бальнеологічних курортах. Найпопулярніші місця - Буковель, Моршин, Яремче, Трускавець, Шаян.

Зарубіжний відпочинок теж тяжіє до гірських лиж (дві третини виїжджаючих до Європи прямують на гірськолижні курорти Австрії, Франції, Словаччини). Серед новорічних європейських столиць для українців найпривабливіші Париж і Прага. Втім сумарно любителів зустрічати Нових рік там, де тепло, дещо більше. 21% зарубіжних туристів їдуть в Єгипет, ОАЕ, Таїланд.

Незалежне опитування бізнес-довідки 123 було проведено з 11 по 14 жовтня. Опитано 450 респондентів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram