ГоловнаСуспільствоЖиття

Вересень потрапив у трійку найтепліших місяців в історії метеоспостережень

До кінця тижня синоптики прогнозують теплу, як для жовтня, суху погоду.

Вересень потрапив у трійку найтепліших місяців в історії метеоспостережень

Вересень 2012 року став найтеплішим за більш ніж 130-річну історію метеоспостережень, розділивши рекорд із початком осені 2005 року. Про це йдеться в повідомленні Національного управління з океанічних і атмосферних досліджень США.

"Глобальна середня температура поверхні Землі у вересні була на 0,67 градуса за Цельсієм вище за довгострокову середню за все двадцяте століття. Це ставить місяць разом із вереснем 2005-го на перше місце за температурою за 133 роки метеорологічних спостережень", - повідомили вчені.

Вересень у Північній півкулі за середньою температурою поступився рекордному місяцю 2005 року, тоді як у Південній півкулі рекорд тепла також зберігся за 1997 роком.

"Рекорди тепла було встановлено у високих північних широтах, наприклад, у Східному Сибіру, а також у Венесуелі, Французькій Гвіані, на півночі Бразилії. Тепліше середнього було практично на всій території Південної Америки, на заході Австралії, в центрі та на сході Європи. Нижче середнього температури були на російському Далекому Сході, в окремих районах півдня Африки та деяких регіонах Китаю", - йдеться в повідомленні.

Вересень увійшов до трійки найтепліших в історії національних метеоспостережень, наприклад, в Угорщині, Австралії, Аргентині та Японії. При цьому у Великобританії місяць, навпаки, виявився найпрохолоднішим із 1994 року, оскільки середня температура була майже на 0,7 градуса нижче історичної середньої за 1981-2010 роки.

Нагадаємо, до кінця тижня синоптики прогнозують теплу, як для жовтня, суху погоду. Температура очікується до +29 градусів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram